dinsdag 28 oktober 2014

Kruidnoten maken

Het recept van kruidnoten lijkt vrij goed op het recept van speculaas.

Nodig (voor een 50-tal stuks):
• 125g zelfrijzende bloem of 125g bloem met 4g natriumbicarbonaat (bakpoeder)
• 65g donkere basterdsuiker (cassonade)
• 80g boter in stukjes op kamertemperatuur
• 5g speculaaskruiden
• 1 eetlepel melk

Recept:
- Meng de bloem, basterdsuiker en speculaaskruiden homogeen in een kom.
- Voeg de boter en melk toe en kneed het deeg grondig tot een gladde bal. Voeg bij te droog deeg wat melk toe, bij te vochtig wat bloem.
- Dek de kom af en laat het deeg een nacht in de koelkast rusten.
- Rol met de handen bolletjes van een cm of 2 en leg ze op een plaat met bakpapier.
- Bak de kruidnoten ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven bij 180°C. Laat afkoelen om uit te harden.

Speculaaskruiden zijn te koop onder verschillende samenstellingen. Een recept om zelf te mengen: 60% kaneel 15% kruidnagel 15% nootmuskaat 4% witte peper 4% gember 2% kardemom.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten